ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Στην δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για φαβέλες αναρχίας.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για φαβέλες αναρχίας.

 

Η Δημοκρατία μας οδηγείται σε μαρασμό μέσω μιας αδρανούς πολιτείας η οποία επιτρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή σε παρασιτικές οργανώσεις και συγκεκριμένες μειοψηφίες να τορπιλίζουν θεμελιώδεις πυλώνες του κράτους χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Ένας από αυτούς τους πυλώνες είναι και η Ελληνική Αστυνομία η οποία διαχρονικά και παραδοσιακά δέχεται τον κύριο όγκο κακόβουλων ενεργειών μέσα από επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, εκρήξεις από γκαζάκια αλλά και κάθε είδους επιθέσεις με αποκορύφωμα την στοχοποίηση 21 Συναδέλφων μας από γνωστή ιστοσελίδα η οποία δρα ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα εδώ και χρόνια. Η διαχρονική ανεπάρκεια αλλά και η συνειδητή άρνηση του πολιτικού συστήματος να τελειώσει μια και καλή με τους γνωστούς αγνώστους μπαχαλάκηδες δημιουργούν την εντύπωση στους τελευταίους πως μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να απειλούν ζωές, περιούσιες πολιτών και φυσικά από χθες και συναδέλφους μας.
Η ευκολία των μειοψηφιών αυτών να ελίσσονται ανάμεσα από τα παράθυρα ενός διάτρητου νομικού πλαισίου το οποίο αντί να  σοφρωνίζει  τους πρωτεργάτες τους, αντίθετα τους ηρωποιεί πέραν του ότι δίνει την εντύπωση σ'αυτά τα θρασύδειλα μικρά σύνολα να νομίζουν πως είναι ανίκητα. Γεννά επίσης σε όλους μας εύλογα ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσων και ουσιαστικών απαντήσεων. Αλήθεια ως πότε όμως  η πολιτεία εάν θέλει φυσικά, όχι απλά να λέγεται συντεταγμένη αλλά και να είναι θα επιτρέπει να υπάρχουν στην χώρα φαβέλες αναρχίας; Τι σκοπεύει να πράξει ώστε να θωρακίσει τον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος είναι  στυλοβάτης σ ένα κράτος δικαίου; Πότε επιτέλους θα υπάρξουν βαθιές τομές στον ποινικό κώδικα ώστε να νιώθει η κοινωνία ασφαλής απέναντι σε τέτοιου είδους μορφές βίας; Τι θα πρέπει να συμβεί ώστε να αφυπνιστεί από τον λήθαργο της ανυπαρξίας , ο πολιτικός κόσμος της χώρας και να λάβει επιτέλους μέτρα για τον τερματισμό της δράσης των μπαχαλάκηδων; Ως απαντήσεις επί των τεθέντων ερωτημάτων αναμένουμε πράξεις και τίποτε παραπάνω.
Η Ένωση Έιδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους 21 συναδέλφους οι οποίοι στοχοποιήθηκαν άδικα, δηλώνοντας πως η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός των λίγων δεν θα περάσει.
Ήρθε η ώρα να ποτίσετε επιτέλους το δέντρο της δημοκρατίας ώστε να ανθίσει και πάλι και να ξεριζώσετε το αγκάθι της αναρχίας μια και καλή.
 

Όταν η ατιμωρησία γίνεται αρωγός για την ανομία

 

 

 

 

 

Όταν η ατιμωρησία γίνεται αρωγός για την ανομία.

Η χθεσινοβραδινή άνανδρη επίθεση σε βάρος των Συναδέλφων μας, οι οποίοι όντας επιλαμβανόμενοι σε συμβάν εντός του οικισμού Ρομά στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, έρχεται να παραστεί ως ο βασικότερος μάρτυρας για την δημόσια καταδίκη μιας διαχρονικής ανεπάρκειας της πολιτείας να εργαστεί για την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς καθώς και της εν γένη  θωράκισης των πυλώνων του κράτους στους οποίους ανήκει και η Ελληνική Αστυνομία.
Πλείστα τα περιστατικά επιθέσεων σε Συναδέλφους μας, πλείστες και οι αναφορές μας για γκετοποίηση περιοχών ανά την επικράτεια λόγω της ατιμωρησίας η οποία γίνεται αρωγός της ανομίας. Το χαλαρό και διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο της κατά τα λοιπά ευνομούμενης πολιτείας μας, μόνο σωφρονισμό και ασφάλεια δεν προσφέρει. Τουναντίον μέσα από τις ποινές χάδια οι οποίες επιβάλλονται προκαλεί καθημερινά κραδασμούς και αναταράξεις στην ασφαλεία της κοινωνίας.
Αλήθεια όμως υπάρχουν σε μια δημοκρατία γκέτο; Αλήθεια υπάρχει στην δημοκρατία αθωράκιστη αστυνομία; Αλήθεια γιατί  δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε Αστυνομικό; Μήπως επειδή ακόμη δεν έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο το λειτούργημα του; Αλήθεια υπάρχει κάποιος να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά αυτά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν μέσα από μια ζοφερή πραγματικότητα καθημερινής βίας και εγκληματικότητας; Οι αρμόδιοι λοιπόν καλούνται να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις τώρα!!! Οι ευθύνες βαραίνουν την επίσημη πολιτεία και είναι βαρύτατες.  Οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, οι νομοθέτες αναιρούν τους απερχόμενους και αναιρούνται από τους ερχόμενους, πλην όμως ακόμη περιμένουμε απτά αποτελέσματα για μια καλύτερη και ασφαλέστερη εργασιακή και κοινωνική καθημερινότητα.
Η Eνωση μας εύχεται περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας, θέτοντας επίσης ως δεδομένο πως η νομική μας κάλυψη βρίσκεται στην διάθεση τους.
 

 

 

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
 
Tην Παρασκευή 11 Ιουνίου το Προεδρείο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ Μιχάηλ Καραμαλάκη. Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε άριστο κλίμα, τέθηκαν από πλευράς της Ένωσης μας σοβαρά ζητήματα που αφορούν την καλύτερη αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, καθώς επίσης και θέματα αστυνόμευσης τα οποία απασχολούν τις ΔΑ της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, αναφερθήκαμε εκ νέου στο πάγιο αίτημα μας να απεμπλακούν οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής ( ΔΙ.ΑΣ, Ζ, ΑΔ,ΟΠΚΕ) από στατικές φυλάξεις κτιρίων, προσώπων  και κάθε είδους εμπλοκή σε περιπτώσεις διαχείρισης πλήθους οι οποίες αποσπούν τις ως άνω από το πραγματικό τους έργο το οποίο δεν είναι άλλο, παρά από την πάταξη κάθε είδους μορφής εγκληματικότητας. Στην συζήτηση μονοπώλησε η επί σειράς ετών αδικία την οποία υφίστανται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι συνάδελφοι μας οι οποίοι δεν μετατίθενται κατ εξαίρεση σε συγκεκριμένους Νομούς. Είμαστε ενδεχομένως η μοναδική συνδικαλιστική Ένωση η οποία εδώ και χρόνια ζητάει να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος ίσα προς όλους τους συναδέλφους, τονίζοντας ταυτόχρονα πως είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά οικογένειες οι οποίες στο μόνο που διαφέρουν μεταξύ τους είναι ο τόπος συμφερόντων τους και τίποτε παραπάνω. Το διαχρονικό αίτημα μας επίσης σχετικά με την υπαγωγή των  συναδέλφων που υπηρετούν στις Φρουρές των Αστυνομικών Μεγάρων στις μάχιμες υπηρεσίες φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση του όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Αρχηγός. Ζητήματα προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και οικονομικά θέματα τέθηκαν από πλευράς μας υπό την μορφή προτάσεων ώστε να δρομολογηθούν και οι άμεσες λύσεις τους.
Ο Κύριος Αρχηγός όντας γνώστης των περισσότερων εκ των τεθέντων θεμάτων μας διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Ως Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας  θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να προσπαθούμε καθημερινά για  ποιοτικότερη αναβάθμιση της εργασιακής μας καθημερινότητας.
Παρακάτω σας επισυνάπτουμε το υπόμνημα θεμάτων τα οποία θέσαμε υπόψιν του κυρίου Αρχηγού.
 
 
 

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια