ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Συνάντηση με τον Aρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Συνάντηση με τον Aρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 το Προεδρείο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Μιχάηλ Καραμαλάκη, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου.
   Στην συνάντηση μας μονοπώλησε το φλέγον θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των Συναδέλφων, όπου και ως Ένωση αναπτύξαμε στον κύριο Αρχηγό  τις θέσεις μας  οι οποίες είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του διαχωρισμού των συναδέλφων μας με την ταυτόχρονη προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης βούλησης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως σε καμία περίπτωση οι διοικητές των υπηρεσιών δεν πρέπει να διαχωρίσουν το προσωπικό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών.
   Ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και συγκεκριμένα η ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου φαίνεται να βαίνει προς επίλυση τις προσεχείς ημέρες καθώς τα προσφάτως κατανεμημένα οχήματα σε ΑΔ και ΑΤ θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες που διατέθηκαν. Επισημάναμε στον κ. Αρχηγό πως κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η επανέναρξη των εκπαιδεύσεων του προσωπικού καθώς λόγω της πανδημίας είχαν ανασταλεί. Προς οριστική επίλυση βαίνει και η διάθεση επί μονίμου βάσεως γερανού από την ΥΤΕΒΕ κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να δωθεί ένα τέλος τόσο στην ομηρία των πληρωμάτων τα οποία καλούνται να φυλάξουν ατέλειωτες ώρες ανευρεθέντα κλεμμένα οχήματα αντί να περιπολούν, όσο και στο πρόβλημα της μεταφοράς των ίδιων τον υπηρεσιακών οχημάτων σε περίπτωση βλάβης τους.
   Το επί σειράς ετών αίτημα μας ώστε να αναγνωρίζονται ως μάχιμα τα χρόνια υπηρεσίας των Συναδέλφων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των Αστυνομικών Μεγάρων εκτός του κυρίου Αρχηγού θα τεθεί και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με σκοπό την θετική του έκβαση προς όφελος των προαναφερθέντων Συναδέλφων.
   Από πλευράς μας ζητήθηκε επίσης η καταβολή επιδόματος ύψους 75€ και στους συναδέλφους οι οποίοι επανδρώνουν τις διμοιρίες υποστηρίξεως της ΓΑΔΘ, καθώς το ίδιο λαμβάνεται και από τους συναδέλφους της επαρχίας οι οποίοι επανδρώνουν παρόμοιες διμοιρίες. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην θίξουμε για πολλοστή φορά  το μείζον θέμα της κατ' εξαίρεσης μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους των τρίτεκνων αστυνομικών, τονίζοντας την σε βάρος τους αδικία.
Από πλευράς του ο κύριος Αρχηγός για ακόμη μια φορά επέδειξε αποφασιστικότητα επιλύοντας άμεσα αρκετά εκ των τεθέντων θεμάτων ενώ ταυτόχρονα μας διαβεβαίωσε  πως τα υπόλοιπα  ζητήματα μας θα εξεταστούν με γνώμωνα την ορθή και κατά το μέτρο του δυνατού επίλυση τους.
Οι διεκδικήσεις από μέρους της Ένωσης μας είναι διαρκείς και έτσι θα παραμείνουν.
 

 

 

Δεν υπάρχουν σπιναλόγκες στην ΕΛ.ΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σπιναλόγκες στην ΕΛ.ΑΣ

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την φημολογία για  τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ΕΔ και τα ΣΑ ,γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς θύελλας διχασμού η οποία συγκεκριμενοποιείται μέσα από την προσπάθεια των αρμοδίων για την δημιουργία μια σύγχρονης Σπιναλόγκας εντός του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας αφουγκραζόμενοι την έκδηλη ανησυχία των Συναδέλφων μας σχετικά με τα τεκταινόμενα. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές πως στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι Συνάδελφοι, αλλά υπάρχουν μόνο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ στο πλάι των οποίων θα σταθούμε χωρίς εκπτώσεις έτσι όπως πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Δηλώνοντας αναρμόδιοι σε θέματα υγείας και λοιμώξεων ουδέποτε θα ταχθούμε υπέρ η κατά εμβολιασμένων η μη Συναδέλφων. Αντίθετα όμως θα ταχθούμε υπέρ της ελεύθερης βούλησης και του δικαιώματος της επιλογής που έχει ο καθένας. Θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια απομάκρυνσης των Συναδέλφων μας από την εργασία τους, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο για την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού δηλώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεση μας ενάντια  στην  προσπάθεια της οικονομικής επιβάρυνσης του ήδη πενιχρού εισοδήματος του Έλληνα Αστυνομικού για την διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ. Δεν περισσεύει κάνεις αστυνομικός από το πεζοδρόμιο και από την υπηρεσία του πολίτη γεγονός το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά από τον αγόγγυστο και χωρίς ουσιαστική αναγνώριση αγώνα του ενάντια σε κάθε είδους μορφής κίνδυνο που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Οι εποχές των λεπρών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της ελεύθερης βούλησης είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες και πρέπει όλοι με ενότητα και ομοψυχία να πασχίζουμε ώστε να παραμένουν έτσι.

Δεν περισσεύει κανείς σ' αυτόν τον αγώνα.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για φαβέλες αναρχίας.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για φαβέλες αναρχίας.

 

Η Δημοκρατία μας οδηγείται σε μαρασμό μέσω μιας αδρανούς πολιτείας η οποία επιτρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή σε παρασιτικές οργανώσεις και συγκεκριμένες μειοψηφίες να τορπιλίζουν θεμελιώδεις πυλώνες του κράτους χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Ένας από αυτούς τους πυλώνες είναι και η Ελληνική Αστυνομία η οποία διαχρονικά και παραδοσιακά δέχεται τον κύριο όγκο κακόβουλων ενεργειών μέσα από επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, εκρήξεις από γκαζάκια αλλά και κάθε είδους επιθέσεις με αποκορύφωμα την στοχοποίηση 21 Συναδέλφων μας από γνωστή ιστοσελίδα η οποία δρα ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα εδώ και χρόνια. Η διαχρονική ανεπάρκεια αλλά και η συνειδητή άρνηση του πολιτικού συστήματος να τελειώσει μια και καλή με τους γνωστούς αγνώστους μπαχαλάκηδες δημιουργούν την εντύπωση στους τελευταίους πως μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να απειλούν ζωές, περιούσιες πολιτών και φυσικά από χθες και συναδέλφους μας.
Η ευκολία των μειοψηφιών αυτών να ελίσσονται ανάμεσα από τα παράθυρα ενός διάτρητου νομικού πλαισίου το οποίο αντί να  σοφρωνίζει  τους πρωτεργάτες τους, αντίθετα τους ηρωποιεί πέραν του ότι δίνει την εντύπωση σ'αυτά τα θρασύδειλα μικρά σύνολα να νομίζουν πως είναι ανίκητα. Γεννά επίσης σε όλους μας εύλογα ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσων και ουσιαστικών απαντήσεων. Αλήθεια ως πότε όμως  η πολιτεία εάν θέλει φυσικά, όχι απλά να λέγεται συντεταγμένη αλλά και να είναι θα επιτρέπει να υπάρχουν στην χώρα φαβέλες αναρχίας; Τι σκοπεύει να πράξει ώστε να θωρακίσει τον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος είναι  στυλοβάτης σ ένα κράτος δικαίου; Πότε επιτέλους θα υπάρξουν βαθιές τομές στον ποινικό κώδικα ώστε να νιώθει η κοινωνία ασφαλής απέναντι σε τέτοιου είδους μορφές βίας; Τι θα πρέπει να συμβεί ώστε να αφυπνιστεί από τον λήθαργο της ανυπαρξίας , ο πολιτικός κόσμος της χώρας και να λάβει επιτέλους μέτρα για τον τερματισμό της δράσης των μπαχαλάκηδων; Ως απαντήσεις επί των τεθέντων ερωτημάτων αναμένουμε πράξεις και τίποτε παραπάνω.
Η Ένωση Έιδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους 21 συναδέλφους οι οποίοι στοχοποιήθηκαν άδικα, δηλώνοντας πως η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός των λίγων δεν θα περάσει.
Ήρθε η ώρα να ποτίσετε επιτέλους το δέντρο της δημοκρατίας ώστε να ανθίσει και πάλι και να ξεριζώσετε το αγκάθι της αναρχίας μια και καλή.
 

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια